Zapékaná rýže s brokolicí
Suroviny
- 500 g Rýže dušená
- 300 g Brokolice
- 150 g Mozzarella
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 kávová lžička Sůl
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Strouhanka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový květ
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 513 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 32 g
- Sodík 547 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 251.6 mg
- Draslík 349.5 mg
- Vláknina 6765.6 mg
- Vitamín A 6765.6 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 68.8 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 68.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ze lžíce másla a lžíce mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji smetanou, promícháme a povaříme do mírného zhoustnutí. Necháme vychladnout.
-
2
Potom studený bešamel promícháme s rýží a uvařenou, na růžičky rozebranou brokolicí, solí, pepřem, muškátovým květem, vejci, nasekanou petrželkou a nastrouhaným sýrem. Vše dobře promícháme.
-
3
Směs vložíme do máslem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku. V předehřáté troubě zapečeme dozlatova.