Kapří čorba
Suroviny
- 400 g Kapr obecný
- 100 g Zelenina kořenová
- 50 g Máslo čerstvé
- 50 g Cibule
- 1 kávová lžička Sůl
- 1.5 l Voda pitná
- 2 dl Smetana 12% (konzumní)
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 306 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 22 g
- Sodík 258 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 101 mg
- Draslík 353.3 mg
- Vláknina 1469.5 mg
- Vitamín A 1469.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 65 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou, nastrouhanou zeleninu osmahneme na másle, přidáme protlak, sůl, horkou vodu a vše vaříme 20 minut.
-
2
Polévku procedíme a zamícháme do ní nakrájené kapří maso bez kůže a kostí. Zalijeme smetanou rozkvedlanou s moukou a vaříme dalších 15 minut.
-
3
Nakonec pokrm ochutíme citronovou šťávou.