Špenátové karbanátky
Suroviny
- 500 g Špenát listový čerstvý
- 120 ml Olej stolní
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 313 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 30 g
- Sodík 215 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 116.4 mg
- Draslík 600.1 mg
- Vláknina 4702.8 mg
- Vitamín A 4702.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.6 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špenát spaříme ve vařící vodě, ochladíme a po okapání jej umeleme najemno.
-
2
Přimícháme vejce, máslo, sekanou petrželku, sůl, pepř a podle potřeby přidáme trochu mouky a strouhanky. Vše dobře promícháme.
-
3
Ze směsi tvarujeme na pomoučeném prkénku karbanátky a smažíme je na oleji.