Hráškový salát s majonézou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Celer bulvový
  • 300 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 100 g Majonéza
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Citrony
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 186 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 358 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 208.9 mg
  • Vláknina 7254.4 mg
  • Vitamín A 7254.4 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.5 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Sterilovaný hrášek vložíme do mísy a přidáme oloupaný, na křenovém struhadle nastrouhaný celer a nasekanou petrželku. Podle chuti osolíme, osladíme a okyselíme octem.

  • 2

    Nakonec přidáme majonézu ochucenou citronovou šťávou a vše promícháme.

Komentáře k receptu