Bílé fazole po florentinsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 546 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 21 g
- Sodík 112 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 64 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 1921.4 mg
- Vláknina 31965 mg
- Vitamín A 31965 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole zalijeme studenou vodou a necháme namočené přes noc.
-
2
Druhý den přidáme olej, utřený česnek, snítku šalvěje, nakrájená rajčata, na kousky nakrájený celer a pepř. Vše uvaříme na mírném ohni doměkka.
-
3
Nakonec přidáme rajčatový protlak a osolíme.
-
4
Podáváme s bílým chlebem a sklenkou červeného vína.