Celer na řecký způsob

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 2 dl Víno bílé
  • 1 kg Celer bulvový
  • 0.27 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 93 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 319 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 606.8 mg
  • Vláknina 7760 mg
  • Vitamín A 7760 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.2 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný celer oloupeme, nakrájíme na plátky, vložíme do kastrolu a podlijeme vodou s octem. Krátce podusíme.

  • 2

    Oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka a osmahneme na oleji, až zesklovatí. Přidáme rajčatový protlak, podušený celer a vše podlijeme vínem. Podle chuti osolíme a dodusíme doměkka.

  • 3

    Celer podáváme jako přílohu k masům nebo těstovinám, připraveným bez omáčky.

Komentáře k receptu