Zeleninové krokety s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 500 g Zelenina kořenová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 0.09 dl Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 276 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 286 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 203.5 mg
  • Draslík 63.9 mg
  • Vláknina 6050.5 mg
  • Vitamín A 6050.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou zeleninu podusíme v troše osolené vody, necháme ji okapat a nakrájíme na kostičky. Uvařená vejce (2 ks) drobně nasekáme.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a uvaříme hustou omáčku. Vmícháme připravenou zeleninu a vejce, osolíme, opepříme a necháme vychladnout.

  • 3

    Z vychladlé hmoty tvarujeme krokety, obalíme je v rozšlehaném vejci a ve strouhance a usmažíme po obou stranách na oleji.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu