Zeleninové krokety s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 17 g
- Sodík 286 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 203.5 mg
- Draslík 63.9 mg
- Vláknina 6050.5 mg
- Vitamín A 6050.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou zeleninu podusíme v troše osolené vody, necháme ji okapat a nakrájíme na kostičky. Uvařená vejce (2 ks) drobně nasekáme.
-
2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji mlékem a uvaříme hustou omáčku. Vmícháme připravenou zeleninu a vejce, osolíme, opepříme a necháme vychladnout.
-
3
Z vychladlé hmoty tvarujeme krokety, obalíme je v rozšlehaném vejci a ve strouhance a usmažíme po obou stranách na oleji.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.