Čočkové šišky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Čočka jedlá
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kari koření
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.44 dl Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Mouka polohrubá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 684 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 148 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 93 g
  • Cholesterol 128.8 mg
  • Draslík 1506.3 mg
  • Vláknina 92120.5 mg
  • Vitamín A 92120.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Propláchnutou čočku rozvaříme ve vodě na hustou kaši, osolíme a přidáme vejce, utřený česnek, nasekanou petrželku a koření. Vypracujeme tužší těsto.

  • 2

    Z těsta tvarujeme menší šišky a smažíme je na oleji. (Před smažením můžeme šišky protáhnout rozšlehaným vejcem a obalit ve strouhance).

  • 3

    Podáváme s dušenou zeleninou.

Komentáře k receptu