Bílé zelí na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Sádlo škvařené
  • 600 g Zelí hlávkové bílé
  • 50 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 0.5 dl Víno bílé
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 139 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 131 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 7.3 mg
  • Draslík 332.8 mg
  • Vláknina 8717.5 mg
  • Vitamín A 8717.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.9 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli usmažíme na sádle dozlatova.

  • 2

    Přidáme očištěné, nadrobno nakrájené zelí, kmín, sůl a podlijeme trochou vody. Za občasného zamíchání dusíme téměř doměkka.

  • 3

    Ke konci dušení podlijeme zelí vínem, osladíme a okyselíme.

Komentáře k receptu