Vařené zelí s koprem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Zelí hlávkové bílé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 232 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 301 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 26 mg
  • Draslík 873.1 mg
  • Vláknina 25165.8 mg
  • Vitamín A 25165.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 185.6 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 58 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné zelí rozkrojíme na čtvrtky, zbavíme košťálu, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Zelí necháme na teplém místě okapat.

  • 2

    Na rozehřátém másle osmahneme nadrobno nasekaný kopr, přidáme kyselou smetanu, ocet, pepř a sůl a za stálého míchání ohřejeme.

  • 3

    Zelí rozdělíme na talířky a přelijeme horkou zálivkou.

Komentáře k receptu