Zapečené červené zelí
Suroviny
- 50 g Slanina vepřová
- 400 g Cibule
- 400 g Jablka
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Zelí hlávkové červené
- 2 ks Paprikové lusky čerstvé
- 2 ks Hřebíček
- 4 ks Párky jemné
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1.5 dl Víno červené
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 20 g
- Sodík 340 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 8.5 mg
- Draslík 718 mg
- Vláknina 12797.2 mg
- Vitamín A 12797.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 118.2 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné zelí a papriky nakrájíme na tenké proužky, oloupaná jablka a cibuli na plátky a slaninu na kostičky. Vše urovnáme ve vrstvách do hlubšího pekáče. Každou vrstvu osolíme, okořeníme pepřem, drceným česnekem a mletým hřebíčkem, mírně osladíme a pokapeme octem a vínem.
-
2
Pokrm pečeme v mírně vyhřáté troubě. Asi 20 minut před dopečením přidáme do zelí párky. Servírujeme posypané petrželkou.