Špenátová sedlina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 40 g Strouhanka
  • 400 g Špenátový protlak mražený
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 264 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 424 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 496.7 mg
  • Draslík 467.7 mg
  • Vláknina 7911.2 mg
  • Vitamín A 7911.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.2 mg
  • Vitamín E 4.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zmrazený špenát nakrájíme na kousky a za stálého míchání podusíme, až se rozmrazí a část tekutiny odpaří.

  • 2

    Vejce rozšleháme s mlékem, vmícháme připravený špenát, strouhanku a špetku oříšku.

  • 3

    Dno vymaštěného pekáčku pokryjeme alobalem, nalijeme na něj špenátovou směs a upečeme v mírné vyhřáté troubě, až sedlina ztuhne.

Komentáře k receptu