Řeřichová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 200 g Řeřicha
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 252 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 992 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 30.5 mg
  • Draslík 1166 mg
  • Vláknina 1169.8 mg
  • Vitamín A 1169.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté a okapané lístky řeřichy osmahneme na 20 g másla, zalijeme trochou vývaru, osolíme a dusíme asi 15 minut.

  • 2

    Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem, rozšleháme a dobře povaříme.

  • 3

    Do polévky přidáme dušenou řeřichu, sůl, pepř a ještě ji krátce povaříme.

Komentáře k receptu