Pečená rajčata s hříbkovou náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hříbky čerstvé
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 8 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Sherry brandy
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Sýr Ementál (Primátor)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 161 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 109 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 24.4 mg
  • Draslík 660.2 mg
  • Vláknina 4661.3 mg
  • Vitamín A 4661.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 34 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z omytých rajčat seřízneme vršky, vnitřky vydlabeme, osolíme a opepříme.

  • 2

    Nadrobno nakrájené hříbky (nebo žampiony) osmahneme na másle, zasypeme moukou, znovu osmažíme a přilijeme smetanu. Vše chvíli povaříme. Nakonec do směsi vmícháme brandy.

  • 3

    Připravená rajčata naplníme, vložíme do vymazaného pekáčku a posypeme nastrouhaným sýrem.

  • 4

    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.

Komentáře k receptu