Pórková krémová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Pórek
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Mléko plnotučné
  • 1 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 8 dl Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 336 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 816 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 130.1 mg
  • Draslík 944.1 mg
  • Vláknina 3527.3 mg
  • Vitamín A 3527.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 195.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný pórek nakrájíme na kousky, osmažíme na 20 g másla, zalijeme trochou vývaru a dusíme doměkka.

  • 2

    Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem, rozšleháme a povaříme. Pórek rozmixujeme, přidáme do jíšky a krátce povaříme.

  • 3

    Po chvíli polévku zjemníme mlékem a smetanou. Přivedeme ji téměř k varu, osolíme, opepříme a odstavíme z ohně. Nakonec vmícháme žloutek rozmíchaný ve lžíci mléka.

Komentáře k receptu