Dušené papriky s vejci a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Paprikové lusky čerstvé
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 6 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • 4 polévková lžíce Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 355 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 221 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 400.5 mg
  • Draslík 529.5 mg
  • Vláknina 150 mg
  • Vitamín A 150 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 187.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté, osušené papriky opečeme na plotýnce nebo nad plamenem, oloupeme je, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. Vložíme je na rozehřáté máslo, osolíme, zakapeme vodou a dusíme doměkka.

  • 2

    Vejce rozšleháme s polovinou nastrouhaného sýru, nalijeme na papriky a necháme srazit.

  • 3

    Pokrm rozdělíme na talířky a posypeme zbylým sýrem a nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu