Mrkev a růžičková kapusta na smetaně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 186 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 12 g
- Sodík 215 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 22 mg
- Draslík 224.5 mg
- Vláknina 9564.8 mg
- Vitamín A 9564.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 60 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou mrkev uvaříme do měkka v osolené vodě, vyjmeme a nakrájíme na kostičky.
-
2
Očištěnou kapustu vložíme do malého množství vařící vody a dusíme do měkka. Ocedíme a necháme okapat.
-
3
Měkkou mrkev i kapustičky osmahneme na rozehřátém másle, podlijeme smetanou, osolíme, opepříme a ještě krátce podusíme.