Špenát z mangoldu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 142 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 10 g
- Sodík 545 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 68 mg
- Draslík 617.2 mg
- Vláknina 5432.8 mg
- Vitamín A 5432.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.7 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté listy mangoldu vložíme do vařící osolené vody, krátce povaříme a ocedíme. Po okapání je nameleme na masovém mlýnku.
-
2
Jemně nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, vmícháme mouku a připravíme světlou jíšku. Zředíme ji mlékem a trochou vývaru z mangoldu, rozšleháme, povaříme.
-
3
Po chvíli přidáme umletý mangold, utřený česnek, sůl a pepř. Vše krátce podusíme.
-
4
Nakonec do špenátu vmícháme rozšlehané vejce.