Fazole na kyselo
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 375 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 16 g
- Sodík 834 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 14.6 mg
- Draslík 1284.4 mg
- Vláknina 21673 mg
- Vitamín A 21673 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazole přebereme, několikrát propláchneme, zalijeme studenou vodou a necháme přes noc v chladničce nabobtnat.
-
2
Potom fazole zvolna vaříme doměkka.
-
3
Cibuli jemně nakrájíme a osmahneme na sádle dorůžova. Zamícháme ji do fazolí, mírně osolíme, opepříme, zastříkneme vývarem a mírně okyselíme.
-
4
Nakonec vše krátce podusíme.