Vařené kedlubny s máslem a strouhankou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Kedlubna
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 174 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 401 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 391.4 mg
  • Vláknina 7646.4 mg
  • Vitamín A 7646.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 42 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupané kedlubny nakrájíme na silnější plátky a v malém množství vařící osolené a mírně oslazené vody je uvaříme doměkka.

  • 2

    Uvařené kedlubny scedíme a na talířích posypeme strouhankou osmaženou v části másla. Nakonec je přelijeme zbylým rozehřátým máslem.

  • 3

    Podáváme s vařenými bramborami.

Komentáře k receptu