Vařená růžičková kapusta s máslem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kapusta růžičková
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 149 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 129 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 12 mg
  • Draslík 4.7 mg
  • Vláknina 10748.2 mg
  • Vitamín A 10748.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou růžičkovou kapustu vložíme do malého množství osolené vody a uvaříme doměkka. Vyjmeme ji a osušíme.

  • 2

    Na talířích kapustu přelijeme rozehřátým máslem a posypeme strouhankou, osmaženou na části másla.

  • 3

    Podáváme jako přílohu.

Komentáře k receptu