Studená chřestová polévka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Chřest bílý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • 6 dl Zakysaná smetana
  • 1 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 352 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 270 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 200.7 mg
  • Draslík 461.3 mg
  • Vláknina 4350 mg
  • Vitamín A 4350 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.7 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný chřest svážeme, vložíme do vařící osolené vody a uvaříme doměkka. Vyjmeme jej a vychladlý nakrájíme na tenké plátky.

  • 2

    Smetanu rozšleháme, smícháme s chřestem, solí a uvařenými vejci nakrájenými na kostičky.

  • 3

    Polévku rozdělíme na talíře a posypeme nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu