Zadělávaný hrášek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 142 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 4 g
- Sodík 283 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 5.2 mg
- Draslík 563.9 mg
- Vláknina 12931.5 mg
- Vitamín A 12931.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrášek uvaříme v malém množství vývaru doměkka.
-
2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji vývarem, rozšleháme a povaříme. Do omáčky potom přidáme hrášek i s vývarem, sůl a nasekanou pažitku. Vše ještě chvíli podusíme.