Hlávkový salát na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 300 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 2 ks Salát hlávkový
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 177 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 59 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 39 mg
  • Draslík 11.1 mg
  • Vláknina 2974.5 mg
  • Vitamín A 2974.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 84.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěný salát rozkrojíme na 6 dílů, dobře omyjeme a necháme okapat.

  • 2

    Salát vložíme na rozehřáté máslo, posypeme nasekaným koprem, osolíme a dusíme pod pokličkou, až se voda vypaří.

  • 3

    V polovině dávky smetany rozkvedláme mouku, zředíme ji 1 dl vody a za stálého míchání nalijeme na salát. Povaříme 5 minut, přilijeme zbylou smetanu, ocet a pokrm jen prohřejeme.

Komentáře k receptu