Čekanka na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 600 g Čekanka
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 205 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 197 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 37 mg
  • Draslík 319.5 mg
  • Vláknina 9667.8 mg
  • Vitamín A 9667.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 73.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné čekankové puky krátce povaříme v osolené vodě. Nakrájíme je na kousky, osmažíme na másle, osolíme, podlijeme trochou vody a dusíme téměř do měkka.

  • 2

    Poté kousky čekanky zalijeme smetanou rozmíchanou s moukou, opepříme, osladíme a mírně osolíme. Dusíme, až čekanka změkne. Před podáváním omáčku okyselíme citronovou šťávou.

  • 3

    Podáváme s dušenou rýží a vařeným masem.

Komentáře k receptu