Cibulová polévka se žloutky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 154 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 12 g
- Sodík 214 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 197.1 mg
- Draslík 125.9 mg
- Vláknina 2550 mg
- Vitamín A 2550 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka, zpěníme na rozehřátém másle a pod pokličkou dusíme do měkka. Zalijeme studenou vodou, zvolna přivedeme téměř k varu a na mírném ohni vaříme asi 10 minut.
-
2
Žloutky rozšleháme s octem, solí a trochou polévky, vmícháme je do polévky a prohřejeme - nevaříme.
-
3
Na každý talíř dáme rozpůlený plátek veky opečený v troubě do růžova a přelijeme polévkou.