Cibulová polévka se žloutky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 4 krajíc Veka tuková
  • 1 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 154 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 197.1 mg
  • Draslík 125.9 mg
  • Vláknina 2550 mg
  • Vitamín A 2550 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka, zpěníme na rozehřátém másle a pod pokličkou dusíme do měkka. Zalijeme studenou vodou, zvolna přivedeme téměř k varu a na mírném ohni vaříme asi 10 minut.

  • 2

    Žloutky rozšleháme s octem, solí a trochou polévky, vmícháme je do polévky a prohřejeme - nevaříme.

  • 3

    Na každý talíř dáme rozpůlený plátek veky opečený v troubě do růžova a přelijeme polévkou.

Komentáře k receptu