Celer v sýrové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 219 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 14 g
- Sodík 624 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 30.8 mg
- Draslík 408 mg
- Vláknina 4682.8 mg
- Vitamín A 4682.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný celer nakrájíme na nudličky, podusíme v osolené a okyselené vodě téměř do měkka.
-
2
Potom celer scedíme, vložíme na rozehřáté máslo, zaprášíme moukou a osmahneme. Podlijeme vývarem, dusíme, po chvíli přilijeme kyselou smetanu, rozšlehanou se lžičkou mouky, dusíme dále.
-
3
Až bude celer měkký, přidáme sůl, pepř, nastrouhaný sýr. Zahříváme, až se sýr roztaví.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami a vařeným masem.