Opékané lilky s rajčatovou směsí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Lilek
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 3 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Sardelová pasta
  • 0.56 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 82 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 201 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 0.5 mg
  • Draslík 613.2 mg
  • Vláknina 15184.8 mg
  • Vitamín A 15184.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme, oloupeme a jemně nakrájíme.

  • 2

    Omyté lilky pokrájíme na plátky silné asi 6 mm a osmažíme na oleji. Vyjmeme je, upravíme na mísu.

  • 3

    Do oleje vložíme připravená rajčata, sardelovou pastu, sůl, pepř a drobně nakrájený česnek. Vše osmažíme a nalijeme na lilky.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami nebo se slaným pečivem.

Komentáře k receptu