Court bujón

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Sůl
  • 3 ks Cibule
  • 3 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Bobkový list
  • 3 ks Hřebíček
  • 15 ks Pepř černý celý
  • 5 ks Petržel kořen
  • 2 ks Tymián čerstvý
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Víno bílé
  • 2.5 l Voda pitná
  • 0.5 šálek Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 515 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 177 g
  • Sodík 3373 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 87 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 2256.1 mg
  • Vláknina 72553.6 mg
  • Vitamín A 72553.6 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 218.8 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme víno, půl litru vody a ocet. Přidáme sůl, mrkev, cibuli, česnek, petržel, bobkový list, tymián, pepř, hřebíček a citronovou kůru. Vše vaříme 30 - 40 minut.

  • 2

    Nakonec do bujónu přilijeme dva litry studené vody.

Komentáře k receptu