Savojský gratin
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 448 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 26 g
- Sodík 958 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 75 mg
- Draslík 1174 mg
- Vláknina 12539.8 mg
- Vitamín A 12539.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupané a osušené brambory nakrájíme na tenká kolečka, osolíme a opepříme.
-
2
Zapékací mísu (vymazanou máslem) plníme postupně vrstvou brambor a vrstvou nastrouhaného sýra. Postup opakujeme, až skončíme vrstvou sýra. Vše zalijeme vývarem, navrch dáme několik oříšků másla a vložíme do středně vyhřáté trouby péct.
-
3
Po skončení zapékání má být vývar zcela vyvařený.