Makrely po vlámsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 3 ks Šalotka
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Makrela obecná
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 824 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 75 mg
  • Bílkoviny 72 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 255 mg
  • Draslík 475.5 mg
  • Vláknina 999.8 mg
  • Vitamín A 999.8 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z makrel vytáhneme žaberními otvory vnitřnosti. Ryby omyjeme a osušíme.

  • 2

    Jemně nasekáme šalotku, petrželku, mladou cibulku a rozetřeme je s máslem. Ryby naplníme touto směsí. Každou makrelu zabalíme do dobře vymaštěného alobalu a dáme péci do mírně vyhřáté trouby na 30 minut.

  • 3

    Před podáváním vyjmeme makrely z alobalu a pokapeme je citronovou šťávou.

Komentáře k receptu