Zapékané sardinky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sardinky v oleji
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 212 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 94 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 40 mg
  • Draslík 200.3 mg
  • Vláknina 2235.5 mg
  • Vitamín A 2235.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytá rajčata oloupeme, rozkrájíme a zbavíme jadérek. Vložíme je do zapékací mísy, osolíme, opepříme a přidáme utřený česnek a olivový olej. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni.

  • 2

    Když jsou rajčata rozvařená na kaši, vložíme do středu mísy s pokrmem sardinky zbavené páteře a kůže a pokryjeme je opět vrstvou rajčatové kaše. Povrch posypeme strouhankou, pokapeme olejem a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu