Zapékané sardinky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 212 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 16 g
- Sodík 94 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 40 mg
- Draslík 200.3 mg
- Vláknina 2235.5 mg
- Vitamín A 2235.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytá rajčata oloupeme, rozkrájíme a zbavíme jadérek. Vložíme je do zapékací mísy, osolíme, opepříme a přidáme utřený česnek a olivový olej. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni.
-
2
Když jsou rajčata rozvařená na kaši, vložíme do středu mísy s pokrmem sardinky zbavené páteře a kůže a pokryjeme je opět vrstvou rajčatové kaše. Povrch posypeme strouhankou, pokapeme olejem a zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.
-
3
Ihned podáváme.