Pikantní kečup

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Protlak rajčatový
  • 200 ml Rajčatová šťáva
  • 2 kávová lžička Cukr moučkový
  • 2 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.25 kávová lžička Tabasco
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 dl Víno portské
  • 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 95 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 104 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 231.2 mg
  • Vláknina 1462.6 mg
  • Vitamín A 1462.6 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozemeleme oloupanou cibuli a česnek a smícháme je s worcesterem, chilli kořením, cukrem, solí a tabascem a rajčatovým protlakem. Uvedeme do varu a dusíme pod pokličkou asi 15 minut. Podléváme rajčatovou šťávou.

  • 2

    Nakonec do hotového, vychladlého kečupu vmícháme portské víno.

Komentáře k receptu