Gudžarátská žemlovka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 200 g Cukr moučkový
  • 8 krajíc Veka tuková
  • 0.5 kávová lžička Kardamom
  • 0.5 kávová lžička Šafrán
  • 1 šálek Mléko plnotučné
  • 1 šálek Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Ořechy vlašské
  • 2 polévková lžíce Mandle plátky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 694 kcal
  • Sacharidy 59 g
  • Tuky 50 g
  • Sodík 1 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 76.3 mg
  • Draslík 44.2 mg
  • Vláknina 1285.8 mg
  • Vitamín A 1285.8 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 491.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky veky osmažíme na másle dozlatova.

  • 2

    Veku vyjmeme a k máslu vlijeme mléko a smetanu. Uvedeme do varu a přisypeme cukr. Po chvíli vložíme osmaženou veku a přidáme kardamom a šafrán.

  • 3

    Když šťáva zhoustne, ozdobíme krajíčky veky mandlemi a oříšky.

Komentáře k receptu