Vepřové ze Šilángu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Vepřová plec
  • 200 g Kompot ananasový
  • 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 polévková lžíce Mouka sójová plnotučná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 349 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 161 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 72.8 mg
  • Draslík 481.2 mg
  • Vláknina 2614.1 mg
  • Vitamín A 2614.1 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.5 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kostky a promícháme se sójovou moukou, vínem a worcesterem.

  • 2

    Na oleji osmahneme nasekanou cibuli, papriku a zázvor. Vložíme maso i s marinádou, osolíme a přidáme oloupané, nakrájené rajče a přilijeme ocet. Mírně dusíme, až je maso měkké.

  • 3

    Hotové maso obložíme ananasem.

Komentáře k receptu