Octová omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 0.5 kávová lžička Hořčice plnotučná
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 l Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 628 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 67 g
  • Sodík 119 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 219 mg
  • Draslík 67.4 mg
  • Vláknina 123.8 mg
  • Vitamín A 123.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jeden uvařený žloutek utřeme s hořčicí a přidáme špetku soli a pepře. Za stálého míchání přidáváme olej a dochutíme octem.

  • 2

    Nakonec do omáčky vmícháme jemně nasekanou petrželku a nasekaná uvařená vejce.

  • 3

    Octovou omáčku podáváme k rybám.

Komentáře k receptu