Štika na smetaně s vejci

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 50 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.3 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kg Štika obecná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 236 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 226 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 176.1 mg
  • Draslík 67.6 mg
  • Vláknina 566.7 mg
  • Vitamín A 566.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 53.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Porce očištěné štiky protáhneme slaninou a osolíme.

  • 2

    Zapékací mísu vymastíme máslem, na dno nasypeme jemně nakrájenou cibuli. Na ni vložíme štiku, zalijeme smetanou a dáme do trouby péct.

  • 3

    Upečenou štiku před podáváním posypeme nadrobno nasekanými vařenými vejci.

  • 4

    Podáváme v míse, ve které jsme štiku upekli. Vhodnou přílohou jsou malé houskové knedlíčky nebo noky.

Komentáře k receptu