Pstruh po žebrácku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 6 g Máslo čerstvé
  • 800 g Pstruh
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 2 krajíc Chléb konzumní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 dl Víno bílé
  • 4 polévková lžíce Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 423 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 325 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 118.1 mg
  • Draslík 921.5 mg
  • Vláknina 1600 mg
  • Vitamín A 1600 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do máslem vymazané zapékací mísy nasypeme jemně nakrájenou cibuli. Na ni položíme očištěné, osolené pstruhy, posypeme je posekanými žampiony a zalijeme vínem. Necháme péct v troubě.

  • 2

    Před koncem pečení přilijeme naběračku vývaru, zasypeme nastrouhanou střídkou tvrdého chleba. Necháme ještě chvíli zapéct.

Komentáře k receptu