Pstruzi na víně a rumu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Pstruh
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Celer bulvový
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 1 ks Bobkový list
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 špetka Koření na ryby
  • 0.5 l Vývar rybí
  • 0.2 dl Víno bílé
  • 0.1 dl Rum
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 469 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 798 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 87 mg
  • Draslík 1773.3 mg
  • Vláknina 34615.8 mg
  • Vitamín A 34615.8 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.6 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté pstruhy vložíme do kastrolu, zalijeme vínem, rumem a vývarem, přidáme nakrájenou zeleninu i koření. Necháme několik hodin stát, potom vše uvedeme do varu a vaříme 15 minut. Pstruhy podáváme ihned teplé, nebo je odstavíme a necháme v marinádě vychladnout.

  • 2

    Teplé pstruhy podáváme s vařenými bramborami a nasekanou petrželkou. Studené pstruhy podáváme přelité přecezenou marinádou.

Komentáře k receptu