Pstruzi na víně a rumu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 469 kcal
- Sacharidy 53 g
- Tuky 13 g
- Sodík 798 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 87 mg
- Draslík 1773.3 mg
- Vláknina 34615.8 mg
- Vitamín A 34615.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.6 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté pstruhy vložíme do kastrolu, zalijeme vínem, rumem a vývarem, přidáme nakrájenou zeleninu i koření. Necháme několik hodin stát, potom vše uvedeme do varu a vaříme 15 minut. Pstruhy podáváme ihned teplé, nebo je odstavíme a necháme v marinádě vychladnout.
-
2
Teplé pstruhy podáváme s vařenými bramborami a nasekanou petrželkou. Studené pstruhy podáváme přelité přecezenou marinádou.