Štika se smetanovým křenem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Zelenina kořenová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.4 l Smetana 12% (konzumní)
  • 1.5 kg Štika obecná
  • 2 polévková lžíce Křen
  • 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 252 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 131 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 130.7 mg
  • Draslík 19.6 mg
  • Vláknina 1606.3 mg
  • Vitamín A 1606.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 72.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou štiku svážeme provázkem tak, aby se vešla do kastrolu. Vaříme ji spolu s nakrájenou kořenovou zeleninou v osolené a okyselené vodě asi 20 minut.

  • 2

    Mouku smícháme s kyselou smetanou, přidáme máslo, trochu vývaru z ryby a povaříme. Nakonec vmícháme nastrouhaný křen.

  • 3

    Omáčku nalijeme na uvařenou štiku, kterou jsme upravili na mísu.

Komentáře k receptu