Štika s máslem

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 1 kg Štika obecná
  • 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 467 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 280 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 38 g
  • Cholesterol 130 mg
  • Draslík 665.9 mg
  • Vláknina 27521.2 mg
  • Vitamín A 27521.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 44.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omytou štiku zbavíme ploutví, stočíme ji a svážeme nití nebo provázkem.

  • 2

    Do kastrolu vložíme kousek cibule, bobkový list, pepř a sůl. Zalijeme vodou, chvíli povaříme a přidáme připravenou štiku. Přilijeme trochou octa a vše vaříme asi 20 minut.

  • 3

    Uvařenou rybu vyjmeme na mísu, nit odstraníme a štiku posypeme osmaženou strouhankou a petrželkou. Pokapeme ji rozpuštěným máslem.

Komentáře k receptu