Žampiony na víně
Suroviny
- 500 g Žampiony čerstvé
- 100 ml Olej stolní
- 1 ks Petržel - nať
- 1 ks Bobkový list
- 1 ks Tymián čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 1 dl Víno bílé
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 1 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 26 g
- Sodík 68 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 14 mg
- Draslík 507.3 mg
- Vláknina 6248 mg
- Vitamín A 6248 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mladé žampiony očistíme, omyjeme a necháme okapat.
-
2
Připravené žampiony, citronovou šťávu, víno, rajčatový protlak, koriandr a ostatní koření vložíme do rozehřátého oleje a zprudka zahříváme bez pokličky asi 8 minut. Nakonec odstraníme koření.
-
3
Podáváme vychlazené s trochou marinády.