Žampionový salát s vejci
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 83 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 6 g
- Sodík 102 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 124.5 mg
- Draslík 209.9 mg
- Vláknina 1102.8 mg
- Vitamín A 1102.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné žampiony vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Scedíme je a po vychladnutí nakrájíme na malé kousky.
-
2
Přidáme na kostičky nakrájená uvařená vejce, zamícháme a přendáme na salátovou mísu. Zalijeme nálevem z octa, oleje a soli a necháme vychladit.
-
3
Před podáváním okořeníme salát pepřem a nasekaným koprem.