Vídeňský houbový krém
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 403 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 30 g
- Sodík 82 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 82.5 mg
- Draslík 666.5 mg
- Vláknina 9711.8 mg
- Vitamín A 9711.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné houby nakrájíme na plátky a na másle a jemně nakrájené cibuli je dusíme 10 minut. Potom je zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vínem, mlékem a povaříme.
-
2
Vzniklou směs rozmixujeme, osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou. Nakonec lehce vmícháme ušlehanou smetanu a podáváme s petrželkou k masům.
-
3
Vhodnou přílohou je jemný knedlík.