Telecí kotlety v pergamenu
Suroviny
- 50 g Cibule
- 20 g Lanýž
- 800 g Telecí kotlety
- 200 g Žampiony čerstvé
- 100 g Šunka dušená
- 200 g Rýže loupaná
- 100 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Telecí ledviny
- 5 špetka Pepř černý mletý
- 1 polévková lžíce Víno bílé
- 1 polévková lžíce Martell cognac
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 787 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 34 g
- Sodík 605 mg
- Bílkoviny 70 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 657.5 mg
- Draslík 1225.6 mg
- Vláknina 4523.8 mg
- Vitamín A 4523.8 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8.2 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté telecí kotlety opečeme na másle.
-
2
Uvaříme rýži, přidáme na kostičky nakrájenou šunku a promícháme.
-
3
Upečeme telecí ledvinu a po jejím vychladnutí nakrájíme na plátky.
-
4
Osmažíme na másle cibulku, přidáme nakrájené žampiony, lanýže a rýži se šunkou. Osolíme a opepříme, pak vložíme do papíru.
-
5
Na rizoto dáme pečené kotlety, obložíme plátky pečené ledviny, zakápneme koňakem a bílým vínem.
-
6
Papír uzavřeme a navrchu pomastíme máslem. Zapečeme v troubě.
-
7
Při podávání prořízneme ostrým nožem papír na povrchu.