Stockholmský hovězí gratin s lososem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Hovězí svíčková
  • 150 g Losos uzený
  • 100 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Hořčice kremžská
  • 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 šálek Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 40%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 917 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 217 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 144.5 mg
  • Draslík 767.1 mg
  • Vláknina 968.5 mg
  • Vitamín A 968.5 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěnou a odblaněnou svíčkovou nakrájíme na nudličky, osmažíme spolu s nasekanou cibulí na oleji, osolíme, opepříme a zaprášíme moukou. Vše orestujeme a přidáme smetanu, hořčici a nasekaný kopr. Krátce podusíme a odstavíme z plotny.

  • 2

    Přimícháme na nudličky nakrájeného lososa, vše dáme do zapékací mísy a zasypeme nastrouhaným sýrem. Zapečeme pod rozpáleným grilem v troubě.

Komentáře k receptu