Houbový jáhelník
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 685 kcal
- Sacharidy 95 g
- Tuky 22 g
- Sodík 147 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 84 g
- Cholesterol 156.4 mg
- Draslík 673 mg
- Vláknina 23514.2 mg
- Vitamín A 23514.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Osolené mléko uvedeme do varu, pomalu přisypeme jáhly a vaříme, až vznikne hustá kaše. Necháme ji vychladnout.
-
2
Na 2 lžících sádla zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme plátky hub, osolíme, opepříme a okmínujeme. Podusíme doměkka.
-
3
Do vychladlé kaše zamícháme houby, vejce a nasekanou petrželku. Podle potřeby osolíme a směs rozložíme do sádlem vymazaného a strouhankou vysypaného pekáčku. V horké troubě zapečeme dozlatova.
-
4
Podáváme se zeleninovým salátem.