Pekařské závitky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Anglická slanina
  • 800 g Filé z aljašské tresky
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 ks Citrony
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • 1 polévková lžíce Křen
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Sýr Eidam uzený 45%
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Olej stolní
  • 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 315 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 165 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 99.4 mg
  • Draslík 86.1 mg
  • Vláknina 2729.2 mg
  • Vitamín A 2729.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté porce filé osolíme, poklademe plátky slaniny, potřeme hořčicí a posypeme nastrouhaným křenem. Filety zarolujeme a obalíme v mouce smíchané s paprikou, kmínem a pepřem. Vložíme do pekáčku vymazaného olejem a zapečeme.

  • 2

    Potom závitky zalijeme smetanou, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme znovu zapéci dozlatova.

  • 3

    Podáváme s dílkem citronu a vařenými bramborami, posypanými nasekanou petrželovou natí.

Komentáře k receptu