Pekařské závitky
Suroviny
- 50 g Anglická slanina
- 800 g Filé z aljašské tresky
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1 ks Citrony
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín celý
- 1 špetka Paprika mletá sladká
- 1 polévková lžíce Křen
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 polévková lžíce Sýr Eidam uzený 45%
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Olej stolní
- 1 polévková lžíce Hořčice Dijonská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 315 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 15 g
- Sodík 165 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 99.4 mg
- Draslík 86.1 mg
- Vláknina 2729.2 mg
- Vitamín A 2729.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté porce filé osolíme, poklademe plátky slaniny, potřeme hořčicí a posypeme nastrouhaným křenem. Filety zarolujeme a obalíme v mouce smíchané s paprikou, kmínem a pepřem. Vložíme do pekáčku vymazaného olejem a zapečeme.
-
2
Potom závitky zalijeme smetanou, posypeme nastrouhaným sýrem a dáme znovu zapéci dozlatova.
-
3
Podáváme s dílkem citronu a vařenými bramborami, posypanými nasekanou petrželovou natí.