Hovězí polévka s morkovými knedlíčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 236 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 16 g
- Sodík 1130 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 35.5 mg
- Draslík 821.6 mg
- Vláknina 558.1 mg
- Vitamín A 558.1 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.
-
2
Morek zbavíme odštěpků kostí a nakrájíme na drobné kostičky nebo kousky.
-
3
Žemli oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a pokropíme mlékem. Přidáme morek, žloutek, mletý pepř, sůl a dobře promícháme. Ke směsi ještě přidáme prosátou strouhanku, mouku a lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílku.
-
4
Ze vzniklé směsi tvarujeme knedlíčky - 3ks na 1 porci. Vkládáme je do vývaru a vaříme 3-5 minut.
-
5
Uvařené knedlíčky vyjmeme a přelijeme studenou vodou, aby ztuhly. Když jsou dobře okapané, zalijeme je trochou vývaru.
-
6
Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku společně s knedlíčky vkládáme do polévky při podávání.