Hovězí polévka s morkovými knedlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 120 g Žemle tuková
  • 10 g Sůl
  • 0.5 g Pepř černý mletý
  • 13.3 g Polévkové koření
  • 10 g Petržel - nať
  • 50 g Strouhanka
  • 100 g Morek
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 l Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 236 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1130 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 35.5 mg
  • Draslík 821.6 mg
  • Vláknina 558.1 mg
  • Vitamín A 558.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vývar z hovězích kostí před použitím dochutíme polévkovým kořením a převaříme.

  • 2

    Morek zbavíme odštěpků kostí a nakrájíme na drobné kostičky nebo kousky.

  • 3

    Žemli oloupeme, nakrájíme na malé kostičky a pokropíme mlékem. Přidáme morek, žloutek, mletý pepř, sůl a dobře promícháme. Ke směsi ještě přidáme prosátou strouhanku, mouku a lehce vmícháme sníh ušlehaný z bílku.

  • 4

    Ze vzniklé směsi tvarujeme knedlíčky - 3ks na 1 porci. Vkládáme je do vývaru a vaříme 3-5 minut.

  • 5

    Uvařené knedlíčky vyjmeme a přelijeme studenou vodou, aby ztuhly. Když jsou dobře okapané, zalijeme je trochou vývaru.

  • 6

    Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku společně s knedlíčky vkládáme do polévky při podávání.

Komentáře k receptu