Hovězí plátky se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 400 g Hovězí kýta
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.125 l Smetana 12% (konzumní)
  • 2 polévková lžíce Anglická slanina
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 422 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 424 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 96.5 mg
  • Draslík 591.6 mg
  • Vláknina 2841.3 mg
  • Vitamín A 2841.3 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, nařízneme okraje, osolíme, opepříme a poprášíme moukou.

  • 2

    V kastrole vyškvaříme jemně nakrájenou slaninu, přidáme máslo a připravené plátky. Krátce je opečeme po obou stranách a mírně podlité dusíme doměkka. Maso obrátíme, přidáme nakrájená, oloupaná rajčata a dusíme doměkka.

  • 3

    Nakonec přidáme smetanu smíchanou se lžičkou mouky, promícháme a každý plátek posypeme strouhaným sýrem. Dáme zapéci.

Komentáře k receptu