Hovězí plátky se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 422 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 31 g
- Sodík 424 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 96.5 mg
- Draslík 591.6 mg
- Vláknina 2841.3 mg
- Vitamín A 2841.3 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 41.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme, nařízneme okraje, osolíme, opepříme a poprášíme moukou.
-
2
V kastrole vyškvaříme jemně nakrájenou slaninu, přidáme máslo a připravené plátky. Krátce je opečeme po obou stranách a mírně podlité dusíme doměkka. Maso obrátíme, přidáme nakrájená, oloupaná rajčata a dusíme doměkka.
-
3
Nakonec přidáme smetanu smíchanou se lžičkou mouky, promícháme a každý plátek posypeme strouhaným sýrem. Dáme zapéci.